Jdi na obsah Jdi na menu

Wanastowky pilně pracují, spolupráce je výborná, pochvaluje si Robert Kodym

4. 6. 2011

Rob_Kodym.jpgLoňský odchod P.B.CH. z kapely vyvolal mezi fanoušky paniku. Objevily se dokonce spekulace o konci Wanastowek. Ty se však ukázaly jako zcestné. K lídrovi Robertu Kodymovi se po letech vrátili bubeník Štěpán Smetáček a baskytarista Radek Havlíček. Také z koncertního hosta kytaristy Tomáše Varteckého se stal právoplatný člen. Kultovní Vjecy se svěží energií mají velkou šanci se vrátit na rockový Olymp.

Robert Kodym si spolupráci se staronovými členy pochvaluje. "Po letech, kdy Wanastowi Vjecy spaly svým zimním spánkem se opět tato kapela ukáže v tom pravém světle. Všichni členové pilně pracují, je to výborné," uvedl v rozhovoru pro fan web samotný frontman. V tiskovém prohlášení, které kapela již dříve poskytla médiím, byla uvedena informace o plánovaném vydání desky. "Ano, nové album Wanastowých Vjecí vyjde letos na podzim," potvrdil Robert Kodym.

"Během období, kdy WV nebyly aktivní jsem psal nové a nové písně. Nyní jsem jich napočítal dokonce kolem stosedmdesáti. Z nich vybereme deset a ty nahrajeme do finální podoby," prozradil.

Skupina má velké plány. "Konečně bude čas realizovat sny, po kterých WV tak mocně toužily. Podzim bude vzkříšením naší kapely. Vyjde deska, natočíme klipy a na jaře pojedeme turné," uvedl lídr projektu.

Už za šest dní si můžete Vjecy poslechnout živě. Kapela vystoupí v pražském Klubu Mlejn. "Zatím jsme hráli ve zkušebně jen pro sebe. Ve Mlejně to bude taková veřejná zkouška," okomentoval s úsměvem Kodym. "Naše veškeré úsilí směřuje na nahrávání nové desky. S vystoupeními nyní příliš nepočítáme. Na slovenském TOPFESTU však budeme," dodal.

Další zajímavé informace se můžete dozvědět ve středu 8. června. Pokud si tedy od 9 hodin naladíte rádio Frekvence 1, kde bude v rámci ranní show Miloše Pokorného a Romana Ondráčka alias u "Pokondrů" hostem právě osoba nejpovolanější tedy velitel wanastowské legie Robert Kodym.

"Zvu všechny fanoušky Wanastowých Vjecí k poslechu!" dodal závěrem Robert Kodym.