Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Wanastowi Vjecy vydávají po pěti letech nové album Alchymie!

7. 12. 2016

obal_wv_alchymie.jpgOd poslední řadové desky "Letíme na Wenuši" uplynulo dlouhých pět let. Mezitím se formace Wanastowi Vjecy zúčastnila několika festivalů, ale průběžně připravovala písně pro novou desku. Některé z nich se však datují už z doby natáčení předchozího alba. Novinka má 12 písní, což je dle vyjádření kapely v reportáži TOPStar ideální počet.

 

Skupina si na zpestření svých "vjecý" přizvala zajímavé hosty. O doprovodné vokály se postarali Viktor Dyk a Lenka Dusilová. Ale jsou tu i další jména jako Pepa Štěpánek, Petr Vrabec či Jiří Slavík. "Hrajícím" producentem se stal jeden z nejpovolanějších Milan Cimfe.

 

V písni Julie si kapela střihla velmi zajímavý duet s Čechomorem. Celkově nese nový počin typický wanastowský rukopis. Na desce nalezneme řízné skladby, jako například úvodní "Karlovy Vary" či politicky orientovanou "Nade hradem pode hradem", ale také procítěné balady "Ty jsi tak hezká", "Mám rád" či hlavně "Moje lásko", které mají velkou šanci se zapsat mezi "wše nejlepší". Hitový potenciál má bezesporu poutavý "Čaroděj", nicméně zajímavě zní i "Lowím hada pilou". Na albu nechybí ani skladba "Tři minuty po půlnoci", kterou kapela dala s předstihem jako ochutnávku na jednom z festivalů. Na předělávce vypalovačky "Wšechny holky" dali vzpomenout na loni zemřelého lídra legendárního Motörheadu Lemmyho Kilmistera.

 

Album je již od dnešního dne k dostání minimálně v síti Bontonland. Cena fyzického nosiče je 299 Kč. Ukázky si můžete poslechnout na oficiálním facebooku kapely popř. na Supraphonline.cz. Na témže serveru je možná album zakoupit i digitálně. Rozhovor o nové desce - Novinky.cz. Recenze alba na Musicserver.cz.

 

A nezapomeňte hlasovat v naší anketě (vpravo nahoře - pozn.) o vaši nejoblíbenější píseň z desky!

 

Playlist alba:

1. Karlovy Vary
2. Alchymie
3. Ty jsi tak hezká
4. Čaroděj
5. Lowím hada pilou
6. Tři minuty po půlnoci
7. Nade hradem pode hradem
8. Mám rád
9. Popelka
10. Moje lásko
11. Wšechny holky
12. Julie

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Komentářů: 1

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky